Sportakkoord

Het Sportakkoord Doetinchem is een akkoord van en voor Doetinchemmers. Met het Sportakkoord Doetinchem willen we bereiken dat iedereen, écht iedereen, plezier in sport kan hebben. Nu en in de toekomst. Ongehinderd, in een veilige en gezonde omgeving. Een leven lang. Als sporter, vrijwilliger of toeschouwer.

Label Lokaal Sportakkoord Doetinchem web.png

Thema's Sportakkoord Doetinchem

In Doetinchem zijn de handen ineen geslagen en is er een lokaal sportakkoord opgesteld. Het is een set van ambitieuze doelen om inwoners maar ook clubs in beweging te krijgen. Het Sportakkoord Doetinchem bestaat uit de volgende thema’s:

1. Inclusief Sporten en Bewegen
De pijler inclusief sporten en bewegen gaat over een toegankelijke en laagdrempelige sport, waarin iedereen mee telt en mee kan doen met sporten en bewegen in Doetinchem.

2. Duurzame Sport- en Beweeginfrastructuur
Om met zijn allen een leven lang te kunnen sporten en bewegen is het belangrijk dat er een functionele, goede en duurzame sportinfrastructuur is, dat er genoeg plekken in Doetinchem zijn om te sporten en bewegen.

3. Vitale Sport- en Beweegaanbieders
De pijler vitale sport- en beweegaanbieders is gericht op een kwalitatief sterk, veilig en toegankelijk sportaanbod voor iedereen. Er is een effectieve ondersteuningsstructuur voor sportaanbieders waardoor er genoeg clubs in Doetinchem zijn waar je kunt sporten en bewegen.

Heb jij een goed idee om Doetinchem in beweging te krijgen?
 

Voorbeeld projecten Sportakkoord

Weten hoe Doetinchem beweegt? Kijk hieronder voor inspiratie, het zijn aanvragen die goedgekeurd zijn.