Bewegingsonderwijs

shutterstock_1920202589.jpgOp jonge leeftijd wordt de basis gelegd voor een leven lang bewegen. Kinderen en jongeren die bewegen voelen zich fitter, gezonder en sterker. Daarnaast is bewegen goed voor de ontwikkeling van tal van vaardigheden zoals het zelfvertrouwen. De basis voor een leven lang bewegen is het ontwikkelen van goede motorische vaardigheden. Daarom hechten wij een grote waarde aan kwalitatief goede lessen bewegingsonderwijs.

De buurtsportcoaches van Sport-ID kunnen de gymlessen geven aan groep 1 t/m 8. Buurtsportcoaches die lessen bewegingsonderwijs verzorgen zijn eerste graads bevoegd. Zij geven gymlessen van een kwalitatief hoog niveau waarbij rekening wordt gehouden met een breed aanbod aan activiteiten. We laten kinderen kennismaken met de twaalf leerlijnen, waardoor kinderen gestimuleerd worden om zich breed te ontwikkelen.

Daarnaast maken de buurtsportcoaches ook de verbinding naar de stedelijke activiteiten, waardoor u als school veel extra's ervaart. Hierbij kunt u denken aan:

  • Clinics van sportvereniging (verdieping op een sport).
  • Voorbereiden voor deelname aan de schoolsporttoernooien.
  • Sportstimuleringsprogramma's zoals Kies je Sport worden onder de aandacht gebracht.
  • De buurtsportcoach bij u op school heeft in kaart welk kind aan sport doet. Kinderen die (nog) niet op een sport zitten of twijfelen helpt de buurtsportcoach.
  • Deelname aan clinics op de ijsbaan.
  • Afname van motorische testen bij groep 3 en groep 6. Vervolg hierop is een programma Gym Extra op uw school om de kinderen met eventuele achterstanden te helpen.
  • Een algemene sportkalender.
  • Alle sportvragen kunnen gesteld worden aan de buurtsportcoach. De buurtsportcoach denkt graag mee en anders wordt ons netwerk ingezet.

Schooljaar 2023-2024 zijn wij actief op achttien basisscholen, waarbij wekelijks meer dan 230 gymlessen worden gegeven.

 

Informatie

Wilt u als school meer informatie over de inzet van een vakleerkracht van Sport-ID, neem dan contact op met coördinator Suzanne ter Horst via suzanne.terhorst@sport-id.nl of via 06-28246230.