Kies je Sport voor verenigingen

Voor sportaanbieders biedt Kies je Sport de mogelijkheid je te presenteren aan een nieuwe doelgroep die wellicht lid wordt van je vereniging. Je verzorgt één of meerdere cursussen voor jeugd in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar na schooltijd. Sport-ID zorgt voor de bekendmaking van jouw activiteit(en) en de aanmeldingen van de kinderen.

Kies je Sport verenigingen.jpg

Kies je Sport

Kies je Sport is een sportkennismakingsproject waarbij kinderen op een laagdrempelige wijze kennis kunnen maken met verschillende takken van sport. Het aanbod wordt verzameld in een boekje. Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen met behulp van dit boekje één of meerdere activiteiten uitkiezen, waarbij zij enkele naschoolse lessen volgen bij verenigingen, zonder direct lid te hoeven worden. Zo kunnen kinderen ontdekken welke sport bij hen past en misschien wordt er zelfs een nieuw talent geprikkeld.

Cijfers editie voorjaar 2023
  • Van de 40 verenigingen hebben er bij 34 verenigingen kinderen deelgenomen;
  • Er hebben 155 kinderen deelgenomen aan één of meerdere cursussen;
  • Van de 155 kinderen beoefende 40% nog geen sport;
  • Van de 155 kinderen is 30% lid geworden bij een vereniging.

 

Deelnemen

Wil je meedoen aan dit sportkennismakingsproject? Neem dan contact op met de verenigingsadviseur, Manon Huinink, via manon.huinink@sport-id.nl of via 06 41 88 77 06.