Over Sport-ID

Sport & Bewegen kan voor iedereen hét verschil maken en daar willen wij iedere dag aan bijdragen, wat de activiteit of de persoonlijke motivatie ook is. Wij inspireren, verbinden en stellen Sport & Bewegen centraal, zodat iedereen het beste uit zichzelf kan halen. Of het nu gaat om leren, presteren, recreëren of gewoon mee kunnen doen. Door onze kennis van Sport & Bewegen leveren wij een belangrijke bijdrage aan een gezonde en sportieve regio. Welkom bij Sport-ID.

Afbeelding-NSW-klein.png

Klaar voor de toekomst

In de naam zit de dynamiek van nieuwe ideeën en initiatieven, een continu proces om aan onze waarden te blijven voldoen en te zoeken naar de juiste oplossingen. Waarbij wij altijd rekening houden met ieder individu. Iedereen is anders en heeft een andere behoefte. ID staat voor:

In Doetinchem, maar ook voor idee (initiatieven) of identiteit (persoonlijke beweegredenen om te sporten of te bewegen).

Het sportbedrijf van Doetinchem

Sport-ID is het sportbedrijf van de gemeente Doetinchem en ondersteunt de sportverenigingen en de individuele sporters uit de gemeente Doetinchem. De gemeente wil een actieve leefstijl bevorderen onder alle inwoners. Sport-ID ontwikkelt dan ook activiteiten en programma’s die sport, bewegen, welzijn en een gezonde leefstijl van de inwoners van de gemeente Doetinchem stimuleren. Daarnaast verzorgt Sport-ID het beheer en de exploitatie van Zwembad Rozengaarde (inclusief SkyZone) en de gemeentelijke sporthallen en gymnastieklokalen.

Sport-ID is in januari 2021 van start gegaan na een besluit van de gemeenteraad van de gemeente Doetinchem in september 2020. Sport-ID is een samenvoeging van Sportservice Doetinchem, Sportcentrum Rozengaarde (incl. SkyZone), en het onderdeel binnensport van BUHA.

Wij zijn voor iedereen in Doetinchem en omgeving dé verbindende factor voor alles dat te maken heeft met sport, bewegen, (sociaal) welzijn en fitheid. Onze kennis van sportvoorzieningen, de lokale infrastructuur, onze verbinding met lokale en nationale ontwikkelingen en onze jarenlange ervaring maken dat wij hier maximaal invulling aan kunnen geven.

 

Ontdek Sport-ID