Onze zwembaden

Zwembad Rozengaarde is het gezinszwembad van de Achterhoek. Wij hebben een diversiteit aan faciliteiten en waterplezier. Er worden, naast recreatief zwemmen, ook diverse zwem- en groepslessen gegeven voor jong en oud. We hebben een gezellige entree waar we onze gasten kunnen ontvangen voor een lekkere kop koffie.

Vind hieronder informatie over de zwembaden van Zwembad Rozengaarde in Doetinchem.

Rozengaarde_7614.jpg

Peuterbad

Rozengaarde is optimaal ingericht om accommodatie te bieden aan het hele gezin. Het nieuwe peuterbad is zo ingericht dat u als ouders/verzorgers heerlijk kunt ontspannen met een hapje of drankje op het terras naast het peuterbad, terwijl uw kroost zich vermaakt in het warme water waar prachtige speelelementen tot de verbeelding spreken. Het peuterbad is altijd geopend binnen de reguliere openingstijden.

Rozengaarde_7813.jpg

Recreatiebad

Het recreatie bad bestaat uit een spectaculaire wildwaterkreek, massagestralen, bubbelbank en uitzwembassin. Daarnaast zijn er drie fantastische glijbanen. Eén hiervan is de 70 meter lange Rainbow Ride voor echte snelheidsduivels met spectaculaire lichteffecten die jezelf kan uitkiezen. De Blue Snake glijbaan heeft flitsende flashlight effecten en buiten wacht de Sunny Slide, wie durft?

rozengaarde-doetinchem-zwembad-2.jpg

Wedstrijdbad

Door de weeks gaan om 07.00 uur de deuren al open voor de vroege sportieve vogels. U kunt dan banen zwemmen in het wedstrijdbad en daarna bijvoorbeeld nog heerlijk ontspannen in de overige baden. Tijdens recreatief zwemmen zijn er in het wedstrijd bad altijd tenminste 3 banen beschikbaar. (het aantal beschikbare banen is afhankelijk van overige geplande doelgroepen).

Rozengaarde_8776.jpg

Zorgbad

Het zorgbad maakt zwemmen mogelijk voor veel verschillende doelgroepen. Sinds september 2013 is het zorgbad een onmisbaar onderdeel geworden van Rozengaarde. De combinatie van beweegbare bodem en de aangename temperatuur van 33 graden zorgen voor oneindig veel mogelijkheden. Het zorgbad is voorzien van de modernste zwembadtechnieken: een beweegbare bodem en een variabele hellingbaan. Het bad kan ingesteld worden op elk wenselijke diepte tussen de 0 en 1.80 meter. Om het bad ook voor rolstoelgebruikers beter toegankelijk te maken beschikt het bad over een variabele hellingbaan. Deze hellingbaan zit aan één kant aan de wal bevestigd en aan de andere kant aan de bodem. De hellingbaan beweegt mee met de neerlaatbare bodem. Hierdoor blijft het bad toegankelijk tot een diepte van 1.30 meter.

Hoge temperatuur
Eén van de belangrijkste kenmerken van het zorgbad is de hogere temperatuur van 33 graden. Deze temperatuur zorgt voor een ontspannen en aangenaam rustgevend gevoel. Daardoor is het zorgbad uiterst geschikt voor mensen met reumatische klachten. Naast reuma zijn er talloze chronische, maar ook tijdelijke aandoeningen waarvoor het warme water uitkomst bied. Denk bijvoorbeeld aan revalidatie na een ongeval of spierversterkende oefeningen na een blessure.