Meer Bewegen voor Ouderen

Voldoende bewegen is belangrijk en essentieel, vooral als u 55+ bent. Daar is MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen) voor bedoeld. Elke week bewegen in de gemeente Doetinchem meer dan 440 senioren in groepsverband en werken zij samen aan hun fitheid in hun eigen buurt.

Onze MBvO lessen zijn activiteiten die uiteenlopen van spel- en loopvormen tot spierversterkende oefeningen en bewegen op de stoel. Voor iedereen is een passende activiteit te vinden, ook voor mensen met een chronische aandoening.

Sport-ID_2511.jpg

Gym

In deze les is er veel aandacht voor coördinatie en balanstraining om de kans op vallen te verminderen. De lessen zijn licht intensief en de meeste beweegvormen worden met behulp van de stoel gedaan afhankelijk van het niveau van de deelnemer. Zo kan iedereen meedoen op zijn of haar eigen niveau. De lessen zijn gericht op kracht, lenigheid, balans, coördinatie en een slotspel. De lessen worden aangeboden in buurthuizen of woonzorgcentra, waar afgesloten wordt met een kopje koffie.

shutterstock_450463381.jpg

Werelddansen

Dansen is een uitstekende beweegvorm als u aan uw conditie wilt werken. Tijdens het dansen werkt u aan uw evenwicht en daarnaast is het erg goed voor uw brein. De lessen zijn matig intensief en tussendoor wordt er een kopje koffie gedronken. Dansen op de muziek van toen. 

Sport-ID_3400.jpg

Sport & Spel

Een gevarieerde beweegactiviteit voor senioren die van teamsporten houden. Sport en spel vindt in de sporthal of gymzaal plaats. De aangeapste spelvormen variëren van volleybal tot badminton. In de les doet u gymnastiekoefeningen en werkt u aan uw houding, kracht, balans, coördinatie, lenigheid en uithoudingsvermogen. De deskundige docent zorgt voor veel variatie in de oefenstof, gebruikte spelmaterialen en muziekgebruik. Er wordt afgesloten met een kopje koffie.

Sport-ID_3316.jpg

Circuittraining

Circuittraining is een (matig) intensieve manier van trainen waarbij u verschillende oefeningen achter elkaar uitvoert. U pakt meerdere of juist specifieke spiergroepen aan. Tussen de oefeningen door neemt u weinig rust. Zo bent u continu in beweging en blijft uw hartslag hoog. Circuittraining is een groepsles en vindt in de sporthal of gymzaal plaats. De deskundige docent zorgt voor veel variatie in de oefenstof en gebruikte materialen. Er wordt afgesloten met een kopje koffie.

Informatie

Wilt u een les uitproberen of meer informatie over de lessen? Neem contact op met coördinator Lydia van Kleef via lydia.vankleef@sport-id.nl of via 06-39644494.

Zie de folder voor meer informatie