Jongeren organiseren beweegmiddag voor bewoners van verzorgingstehuis Schavenweide

Op woensdagmiddag 14  juni vond er een beweegmiddag plaats in verzorgingstehuis Schavenweide in Doetinchem. Deze activiteit werd georganiseerd door een groep jongeren als onderdeel van het MDT Set Your Life Goals traject, met ondersteuning van Sport-ID en Mijn School (onderdeel van het Graafschap College), werkten de jongeren samen om een onvergetelijke dag te creëren voor de bewoners.

Het programma van de beweegmiddag was divers en speels, met drie verschillende onderdelen. In de prachtige tuin van het verzorgingstehuis werden allerlei mik-activiteiten georganiseerd, zoals jeu-de-boules. Binnen konden de bewoners genieten van Hollandse bordspellen en gezellige gezelschapsspelen. Daarnaast was er in de beweegruimte volop ruimte voor sport en spel, waaronder volleybal.

De beweegmiddag was niet alleen een leuke activiteit voor de bewoners, maar ook een waardevolle ervaring voor de jongeren zelf. Het MDT Set Your Life Goals traject heeft als doel om jongeren bewust te maken van hun talenten en hen te stimuleren deze talenten in te zetten voor anderen. De jongeren hebben tijdens het traject geleerd waar hun talenten liggen en hebben een persoonlijk Life Goals plan opgesteld. Vervolgens hebben ze hun talenten ingezet op een doeplek, waar ze ervaring hebben opgedaan in het dienen van anderen.

Volgende week is de andere groep jongeren aan zet. Zij zullen een golfclinic organiseren voor dak- en thuislozen bij golfbaan ’t Zelle in Hengelo. Op deze manier willen de jongeren hun steentje bijdragen aan de gemeenschap en anderen de kans geven om te genieten van sportieve activiteiten.

Voor meer informatie over het MDT Set Your Life Goals traject en hoe u zelf aan de slag kunt gaan, kunt u contact opnemen met buurtsportcoach Rob Wentink via rob.wentink@sport-id.nl of via 06-28246158


Laatste nieuws berichten

Ontdek onze vernieuwde glijbanen
26 januari 2024

Lees verder

Nationale Sportweek - activiteiten Rozengaarde
11 september 2023

Lees verder

Een nieuw toegangssysteem voor Zwembad Rozengaarde en...
01 september 2023

Lees verder