Sportcentrum Rozengaarde ontvangt keurmerk Veilig en Schoon

Sportcentrum Rozengaarde heeft met trots het Keurmerk Veilig en Schoon behaald, een kwaliteitsmerk voor de zwembadbranche. Dit keurmerk, dat de wettelijke normen als minimum hanteert en daarboven extra kwaliteitseisen stelt, is toegekend na een grondige inspectie door de keuringsmeester van Sportfondsen Nederland en de Nationale Raad voor de Zwemveiligheid. Sportcentrum Rozengaarde voldoet niet alleen aan de gestelde eisen, maar heeft zelfs uitstekende resultaten behaald. Directeur-bestuurder van Sport-ID, Maurice Tepperik, neemt samen met wethouder sport, Patrick Moors en Peter Posthuma van technisch beheer/accommodaties het certificaat in ontvangst van Mariska Hol, kwaliteitsmanager van Nationale Raad Zwemveiligheid.

Rozengaarde heeft zich al jarenlang toegewijd aan het handhaven van de hoogste normen op het gebied van hygiëne en veiligheid. Als sportcentrum wordt er voortdurend geïnvesteerd in geavanceerde technologieën en nauw samengewerkt met deskundigen op het gebied van hygiëne en kwaliteitscontrole. Deze inzet heeft geresulteerd in het behalen van het Keurmerk Veilig en Schoon, wat een belangrijke mijlpaal is voor het sportcentrum en de gemeente Doetinchem.

Peter Posthuma, coördinator facilitaire- en technische dienst, is verheugd over het behalen van het keurmerk: “Met het Keurmerk Veilig & Schoon laten wij zien dat onze bedrijfsprocessen met betrekking tot hygiëne en veiligheid goed zijn ingericht en worden uitgevoerd door onze medewerkers in het zwembad, de sporthal en de horeca. We zijn er trots op dat we dit keurmerk hebben ontvangen en werken hard aan het steeds verder verbeteren van de kwaliteit.”

Naast het naleven van de Wet Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden (WHVBZ), voldoet Sportcentrum Rozengaarde ook aan andere belangrijke aspecten die onder het keurmerk vallen, zoals waterleidingwetgeving en legionellapreventie, ARBO, HACCP en vergunningen. Het keurmerklogo zal binnenkort met trots bij de entree van het sportcentrum worden opgehangen, zodat bezoekers direct kunnen zien dat Rozengaarde voldoet aan de hoogste standaarden voor veiligheid en hygiëne.

Voor meer informatie over Sportbedrijf Doetinchem en Sport-ID, kunt u terecht op www.sport-id.nl.


Laatste nieuws berichten

Ontdek onze vernieuwde glijbanen
26 januari 2024

Lees verder

Nationale Sportweek - activiteiten Rozengaarde
11 september 2023

Lees verder

Een nieuw toegangssysteem voor Zwembad Rozengaarde en...
01 september 2023

Lees verder