Scholen aan de slag met Pleinboxen

Afgelopen tijd werd er hard gewerkt aan Pleinboxen waarmee basisscholen uit de voeten kunnen tijdens de pauzes. Deze boxen zijn ontworpen door Sport-ID, met als doel betere en gevarieerdere beweging in de pauze. De Pleinboxen werden overhandigd aan Obs Plattenburg, Obs Mozaïek, Obs Hogenkamp en Obs Wis & Wierig.

Het gebruik van de Pleinbox ondersteunt de ontwikkeling van meerdere executieve functies en draagt bij aan de sociale en emotionele ontwikkeling. Er worden 4 Pleinboxen uitgerold over 4 verschillende scholen. De Pleinboxen hebben allemaal basis speelmateriaal en daarnaast een aanvulling van materiaal waarbij verschillende leerlijnen aan bod komen.  De verbinding met het bewegingsonderwijs is dan ook snel gemaakt. Iedere box heeft meerdere Speel-ID kaarten met speelmogelijkheden. Hiermee kunnen de kinderen zelf aan de slag. Op de Speel-ID kaarten staat een QR-code die je doorstuurt naar een instructiefilmpje. Deze filmpjes kunnen in de klas bekeken worden, waarnaar iedereen weet wat de spellen inhouden.

De inzet van de box zorgt voor georganiseerd buitenspelen, coacht leerlingen bij het spelen en brengt nog meer variatie in het spelen. Niet te vergeten; de Pleinbox verlaagt de werkdruk van de leerkrachten bij de voorbereiding én tijdens het buitenspelen.

Ben jij de volgende afnemer?
Bij interesse in de Pleinbox is het mogelijk om contact op te nemen met ons via coördinator Suzanne ter Horst via suzanne.terhorst@sport-id.nl of via 06-28246230.


Laatste nieuws berichten

Ontdek onze vernieuwde glijbanen
26 januari 2024

Lees verder

Nationale Sportweek - activiteiten Rozengaarde
11 september 2023

Lees verder

Een nieuw toegangssysteem voor Zwembad Rozengaarde en...
01 september 2023

Lees verder