Sportverkiezing 2023

In 2024 gaan we opnieuw sportprijzen uitreiken tijdens de Doetinchemse Sportverkiezing! Deze gaat gehouden  worden op maandag 25 maart 2024 in Schouwburg Amphion.

Tijdens de Doetinchemse Sportverkiezing huldigen we sporters, teams en sportvrijwilligers voor hun bijzondere prestaties en reiken we sportprijzen uit aan scholen en/of sportorganisaties die nieuwe initiatieven opgestart hebben om meer mensen in beweging te brengen of te houden.

Feestelijke setting Sportverkiezing!
Naast het uitreiken van sportprijzen wordt het publiek geamuseerd met fantastische optredens. Lokale en nationale sportacts verschijnen op het toneel met verbazingwekkende en spectaculaire acts. Presentator Sjoerd Weikamp neemt sporter en publiek deze avond op humoristische wijze mee in het programma van dit Doetinchemse sportfeest. Reserveer maandag 25 maart 2024 alvast in uw agenda!


Voordragen kandidaten
Het is voor iedereen mogelijk om kandidaten en sportinitiatieven voor te dragen in acht categorieën. Kandidaten of sportinitiatieven kunnen vanaf 20 november 2023 t/m 14 januari 2024 voorgedragen worden door het invullen van het formulier ‘Voordragen kandidaten Doetinchemse Sportverkiezing’. Na 14 januari 2024 worden aanmeldingen niet meer in behandeling genomen. Vervolgens nomineert een vakjury uit alle inzendingen per categorie drie kandidaten en drie sportinitiatieven. Deze drie nominaties gaan in hun categorie strijden om de titel op maandag 25 maart 2024. De procedure is uitgeschreven in het reglement Doetinchemse Sportverkiezing dat hieronder te lezen is.

Welke sporters, vrijwilligers, verenigingen of onderwijsinstellingen maken dit jaar kans om er met de prijzen vandoor te gaan? Wij vragen u om de geleverde prestaties aan te dragen!

De acht categorieën zijn:
1) Sportman 2023
2) Sportvrouw 2023
3) Sportploeg 2023
4) Sporttalent 2023
5) Inclusieve sporter of team met een beperking (vanaf 12 jaar) 2023
6) Sport-ID (sportinitiatief) 2023
7) Sportvrijwilliger of vrijwilligersteam 2023 
8) Sportpenning 2023

De (sport)prestatie dient te zijn geleverd tussen 1 januari 2023 en 31 december 2023. Per categorie zijn er criteria opgesteld die hieronder te lezen zijn.

De Doetinchemse Sportverkiezing is een initiatief van Gemeente Doetinchem en Sport-ID. Bijwonen van deze feestelijke sportavond is gratis. Reservering van plaatsen is wel noodzakelijk. Wilt u de Doetinchemse Sportverkiezing bijwonen, stuur een mail naar margo.cornelissen@sport-id.nl en laat weten onder welke naam en hoeveel plaatsen wij voor u mogen reserveren.

Reglement Doetinchemse Sportverkiezing

Criteria nomineren kandidaten

 

Foto Wheel Sensation 2 website formaat.jpg      Foto winnaar  sportvrijwilliger website.jpg