Nationale Sportweek

Van 15 t/m 24 september is de Nationale Sportweek 2023. Ook in Doetinchem gaan de deuren van de sportverenigingen open en worden in samenwerking met Sport-ID allemaal sportieve activiteiten voor jong en oud georganiseerd waar belangstellende gratis aan kunnen deelnemen. 

Gedurende de hele week zijn er proeflessen te volgen op locatie bij de sportverenigingen.

Lees hieronder wat er gedurende de week allemaal te doen is!

 

Vrijdag 15 september – Landelijke 10@10 Challenge

Tijd 10.00 uur
Locatie: Basisscholen gemeente Doetinchem

Vrijdag 15 september om 10.00 uur start de landelijke Nationale Sportweek met de 10@10 challenge. Een challenge waarbij het NOC*NSF alle basisscholen uit heel Nederland uitnodigt worden om deel te nemen. Tijdens deze 10 minuten challenge maken de kinderen bewegend kennis met 10 verschillende sporten. Ook de Doetinchemse basisscholen zijn opgeroepen om deel te nemen.

 

16 september t/m 23 september - Activiteiten zwembad Rozengaarde

Gedurende de Nationale Sportweek organiseert ook Rozengaarde diverse activiteiten. Van de Aqua Kids Fun hindernisbaan tot snorkelen of de Aqua Kids Fun spelmiddag. Iedere dag zijn er leuke activiteiten te doen dus doe vooral mee!

Bekijk hier welke activiteiten er allemaal gaan plaatsvinden.

 

Zondag 17 september – Grote ‘Open Dag’ op Sportpark Zuid voor jong en oud

Tijd 13.00 – 16.00 uur
Locatie: Sportpark Zuid

Belangstellende zijn uitgenodigd om naar Sportpark Zuid te komen waar sportverenigingen uit de gemeente Doetinchem zich presenteren met hun aanbod. Jong en oud kan deelnemen aan de sport en beweeg activiteiten. Voor de deelnemers is er een stempelkaart die op de dag zelf is af te halen bij de volgende locaties; Sazahal – DZC’68 – Olympus58 – DHC – veld 3 Sport-ID stand.

Meegedaan aan minimaal vijf activiteiten? Dan is de stempelkaart een verrassing waard! Inleveren van de stempelkaart en ophalen van de verrassing kan op de dag zelf bij de stand Sport-ID / zwembad Rozengaarde op veld 3.

Lees op deze pagina wat er allemaal te doen is

 

18 t/m 22 september – Basisscholen ‘Start de dag met bewegen’

Tijd 8.30 uur
Locatie: Basisscholen – in de klas

De meeste basisscholen doen ook mee aan de NSW en starten iedere dag met een beweegmoment.. Hiervoor wordt er samengewerkt met de vakleerkrachten van Sport-ID. De beweegactiviteiten vinden in de klas plaats.

 

18 t/m 22 september – Proeflessen bij verenigingen

Tijd Te vinden op de websites van de deelnemende verenigingen.
Locatie: Op locatie bij de vereniging

Sportaanbieders in de gemeente Doetinchem zetten tijdens de Nationale Sportweek hun deuren open voor gratis proeflessen. Meer informatie over de proeflessen vind je op de website van de verenigingen. Hier staat waar en hoe laat je terecht kan voor een proefles.

 

Maandag 18 september – Start nieuw beweegaanbod ‘Senioren Vitaal op Sportpark Zuid’

Tijd 9.30 – 10.30 uur
Locatie: Pétanque – Stockhorstweg

In samenwerking met de verenigingen op Sportpark Zuid starten we tijdens de Nationale Sportweek met nieuw beweegaanbod voor senioren van 55 jaar e.o. Minimaal 1 of maximaal 5 dagen in de week bewegen op Sportpark Zuid voor een vast bedrag per kwartaal. U bepaalt zelf hoe vaak u in de week wilt bewegen, welke dag(en) en waar u aan mee wilt doen. De activiteiten vinden buiten plaats bij de sportvereniging of in het park zelf.

De sport- en beweegactiviteiten zijn er op gericht om uw conditie, kracht en lenigheid op peil te houden en daarmee te werken aan uw vitaliteit. Iedere dag in de week een ander aanbod: Sport en spel, light bootcamp, jeu de boule, maar ook heerlijk een uurtje wandelen in de week behoort tot de mogelijkheden. Laat u verrassen. Beweeg deze week gratis mee en ervaar of dit nieuwe aanbod iets voor u is.

Voor meer informatie over het aanbod en aanmelden kijk op: Nieuw sportaanbod: Senioren Vitaal op Sportpark Zuid – Sportpark Zuid

 

Maandag 18 september – Sportmix 

Tijd 14:15 – 15:30 uur
Locatie: Locatie Noorderlicht

Start Sportmix. Gratis deelname.

 

Dinsdag 19 september – Beweegmakelaar

Tijd 8.00 – 13.00 uur
Locatie: Marktplein gemeente Doetinchem

Beweegmakelaar staat met een informatiestand op het marktplein.

 

Dinsdag 19 september – Doetinchemse Wandel challenge

Tijd 14.00 uur
Locatie: Start parkeerplaats Sportweg 3. 14.45 uur koffiestop bij DHC.

Start van de wandel-challenge. Twaalf weken lang (‘leren’) wandelen. U kunt zich ter plaatse aanmelden en gratis deelnemen aan de wandel challenge.

 

Dinsdag 19 september – Sportmix 

Tijd 14:15 – 15:30 uur
Locatie: Locatie OBS Hagen

Start Sportmix. Gratis deelname.

 

Woensdag 20 september – De dag van ‘Vitaliteit’ speciaal voor senioren

Tijd 10.00 – 15.00 uur
Locatie: Pétanque

Een dag waar senioren deel kunnen nemen aan sport en beweegactiviteiten gericht op de doelgroep, maar waar ook allerlei informatie opgehaald kan worden als het gaat over alles wat te maken heeft met ‘vitaliteit en gezondheid’. Hoe blijf ik fit? Wat kan ik er zelf aan doen? Wie kan mij helpen?

Zorgprofessionals zijn aanwezig, zodat we op verschillende aandachtsgebieden wat kunnen aanbieden. Denk hierbij aan fittesten, gezonde voeding, gebruik van hulpmiddelen, ontmoeten & activiteiten en beweegaanbod.

Een beweegmakelaar van Sport-ID is aanwezig om u te helpen en door te verwijzen. Er zal deze dag ook een fietsdocent van de nationale fietsbond aanwezig zijn. Bezoekers kunnen laten controleren of zij veilig fietsen. Zo zal er een kort parcourtje worden uitgezet en zal de fietsdocent advies geven over ‘hoe veilig te fietsen’. Opstappen, afstappen, zadelhoogte, wel of niet gebruik van een spiegel etc. zijn de dingen waar u advies over kunt krijgen.

Tijdschema activiteiten

09.30 – 10.30 uur Conditie training en Walking hockey, locatie DZC
10.00 – 15.00 uur Informatiemarkt
10.15 – 11.15 uur Warming-up & Bootcamp voor fitte senioren
11.00 – 12.00 uur Boulen bij Pétanque
13.00 – 14.00 uur Wandeling onder begeleiding van een buurtsportcoach
13.30 uur Start fietsgroep
13.30 – 15.00 uur Pétanque toernooi (deelname alleen voor leden, wel is het mogelijk het toernooi te bekijken)

Gedurende de dag is er gelegenheid voor denkspellen en kunnen er fitheidstesten afgenomen worden.

 

Woensdag 20 september – Sportkleding ruilmarkt

Tijd 12:00 – 16:00 uur
Locatie: Sportpark Bezelhorst

Op woensdagmiddag 20 september wordt er in samenwerking met Buurtplein, het Graafschap College en Sport-ID een sportkleding ruilmarkt georganiseerd. Een markt waarbij mensen sportkleding kunnen halen, maar ook in gesprek kunnen met de beweegmakelaar, deel kunnen nemen aan sportieve activiteiten en JOGG zal aanwezig zijn. Een middag voor jong tot oud. Deelname aan de activiteiten is gratis.

 

Donderdag 21 september – Sportmix 

Tijd 14:15 – 15:30 uur
Locatie: Locatie Noorderlicht

Start Sportmix. Gratis deelname.

 

Vrijdag 22 september – Nieuw beweegaanbod ‘Senioren Vitaal op Sportpark Zuid’

Tijd 9.30 – 10.30 uur
Locatie: DZC’68 – Sportweg

In samenwerking met de verenigingen op Sportpark Zuid starten we tijdens de Nationale Sportweek met nieuw beweegaanbod voor senioren van 55 jaar e.o.

Vandaag sport- en spelactiviteiten die er op gericht zijn om uw conditie, kracht en lenigheid op peil te houden en daarmee te werken aan uw vitaliteit.

Voor meer informatie over het aanbod en aanmelden kijk op: Nieuw sportaanbod: Senioren Vitaal op Sportpark Zuid – Sportpark Zuid

 

NSW en het programma van het Graafschap College

Ook het Graafschap College organiseert extra sportactiviteiten tijdens de Nationale Sportweek. De activiteiten vinden plaats op onderstaande datums en locaties alle dagen van 10.00 – 12.00 uur. Belangstellenden tussen de 16 en 21 jaar kunnen gratis deelnemen.

Maandag 18 september

Graafschap College Locatie John F Kennedylaan 49 Rolstoel Basketbal, volleybal en voetbal

Dinsdag 19 september

Graafschap College Locatie John F Kennedylaan 49 Schermen en voetbal
Graafschap College Locatie Maria Montesspriestraat 3 Handbal en volleybal

Woensdag 20 september

Graafschap College Locatie Julianaplein 2 Powerfulness – vechtsporten en volleybal